Spirituele Opleidingen/ Cursussen  ( 2019 volgt nog)

(data en prijzen worden op de opendag bekend gemaakt !)

Reiki

Cursusdata: Graad 1, elke eerste week van de maand  2017.
Graad 2 in  februari  2018

Om met de universele energie eerst jezelf en dan de wereld te helen.
Graad 1 € 100,- (met magnetiseren) graad 2 € 100,-  Master € 50,-  (totale opleiding € 250,-)+ 18 uur praktijk op beurzen verplicht.

Esoterie  Zelfkennis, je eigen ego’s leren kennen en ze te transformeren. 


3 les avonden € 50,- 

Cursusdata:

Chakra & Mantra chanten     

Cursusdata:

Wat zijn chakra’s? En hoe het zelf te openen, het zingen of reciteren van mantra’s activeert en versnelt de geestelijk scheppende kracht en bevordert harmonie in alle aspecten en bestandsdelen van het menselijk wezen.

3 les dagen  € 100,-
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur  

Prijs: € 50,-  

In contact komen met je gids/begeleider 

Cursusdata:

Wat is de taak van een gids, begeleider of meester? Waar leven ze?
Wat doen ze voor onze mensen? Met mijn spirituele gave maak ik contact met
jouw persoonlijke gids, begeleider of meester. Ik geef de informatie die deze hogere
wezens voor je hebben en geef ik aan je door.

2 les dagen  € 100,-
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur 

Let op: er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Meditatie & Yoga

Wat is Yoga? 
Yoga is duizenden jaren geleden ontstaan in India als een techniek om mensen te helpen en voor spirituele verlichting. Vandaag de dag, de mensen beoefenen yoga om hun fysieke, mentale en spirituele goed te verbeteren. De meeste vormen van yoga betrekken fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

Het beoefenen van yoga is over het algemeen veilig, maar doe het rustig aan in je eerste paar klassen, er is geen reden om je grenzen te overschrijden. Ook als je last hebt van je knie, of andere fysieke problemen, krijgt het groene licht van uw arts, omdat sommige poses blessures kunnen verergeren. En vertel je leraar vooraf over eventuele beperking of zorgen die u hebt, zodat hij of zij u kan helpen met alternatieve of aangepast poses.

Wat zijn de voordelen van yoga? 
Yoga versterkt de spieren, verbetert de balans en flexibiliteit en verhoogt de bloedstroom en vitaliteit. Het is ook een geweldige manier om stress te verminderen. Onderzoekers aan de Harvard Medical School hebben gevonden dat yoga chemische stoffen verlaagt in het bloed en wordt geassocieerd met angst en leidt tot andere fysiologische ontspanning reacties, zoals het verminderen van spierspanning en het verlagen van de hartslag.

Maakt het uit dat ik niet erg flexibel? 
Helemaal niet, een goede instructeur kan de poses aanpassen aan elk niveau van de student. Na verloop van tijd zal uw flexibiliteit verbeteren.
Oefen twee tot drie keer per week gedurende 45 minuten tot een uur is goed. Werk naar je doel toe. Een ander alternatief is elke dag 15 minuten oefenen. Hoe meer je oefent, hoe meer voordelen je hebt.

Meditatie komt meer voor in Azië. Meditatie is daar wijd bekend en beoefend, ook door de gewone mensen. Een mogelijke beschrijving van de Aziatische opvatting over meditatie, zoals een kind het daar al leert, is :’Meditatie is een stille geest’. Tal van metaforen of vergelijkingen of beschrijvingen zijn dan nog mogelijk.

De oefening bestaat er daar dus juist in de geest leeg te maken en nergens aan te denken. Er wordt ook in het oosten traditioneel veel gemediteerd met een object, peinzen over iets: maar dan nog is het uiteindelijke doel de stille, lege geest, waarin het denken tot rust is gekomen.

Elke  avond,  in september t/m december 2017

 les dagen  € 
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur  

Prijs: € ,-  

Haven (vuur ceremonie)

Wat is het Agnihotra?

Agnihotra is het helende basisvuur van Homatherapie. Het stamt uit de oude Vedische wetenschap van bio-energie, medicijn, landbouw en klimaatverandering. Agnihotra is het proces van zuivering van de atmosfeer en leefomgeving door middel van een vuur in een piramide van koper wat afgestemd is op het bioritme van zonsopkomst en ondergang. Het is een methode die de vervuilde planten, dieren en mensheid kan neutraliseren.Vervuiling is het grootste probleem van onze tijd en Homa therapie is de oplossing om onze atmosfeer, body en mind, landbouwvelden en waterbronnen te zuiveren. Alle vormen van leven op deze planeet ; de omgeving, land en tuinbouw, gezondheid, welzijn & geest van de mens, worden opgevuld met deze nieuwe energie en alles komt terug in balans.

 les dagen  € 
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur  

Prijs: € ,-  

Vedische astrologie

Vedische astrologie is de Indiase spirituele astrologie. Vedische astrologie staat ook bekend onder de naam Jyotish. Jyotish betekent licht (informatie) van God. Daar in Jyotish Oosterse filosofie is verweven, geeft zij nuttige adviezen om uw leven te harmoniseren. Het is de oudste vorm van astrologie in de wereld. Zij kent vele technieken om details uit uw leven te onthullen. De bedoeling is u inzicht te geven in belangrijke onderdelen van uw leven, zodat u zich kunt voorbereiden op uw toekomst of de juiste keuzes kunt maken bij belangrijke beslissingen. Tijdens deze cursus werkt u met uw eigen geboortehoroscoop. Hierdoor leert u uzelf beter kennen en daarmee tegelijkertijd Jyotish-principes.

NB: tijdens elk niveau worden nieuwe inzichten verworven die noodzakelijk zijn voor het volgend niveau. U kunt zich alleen voor een vervolg niveau inschrijven na behalen van een certificaat van een vorig niveau.

 les dagen  € 
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur  

Prijs: € ,-  

Ontwikkel je paranormale vermogens

Cursusdata:

Les dagen  € 
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur  

Prijs: € ,-  

Uttama yoga

De spiritualisten uit het oude India streefden naar geluk en welzijn voor de gehele mensheid. Daarom hebben ze de universele principes die o.a. gezondheid, rijkdom, geluk, innerlijke rust, vrede, harmonie, welzijn, comfort, en plezier bevorderen voor de mensheid, 5.000 jaar geleden, op schrift vastgelegd. Uttama Yoga-techniek, zoals de geluksyoga in India wordt genoemd, is gebaseerd op deze eeuwen oude kennis. Uttama Yoga is met name geschikt om succes op elk gebied te realiseren. Tijdens de cursus leert u hoe u de belemmerende factoren in uw leven kunt opheffen. Tevens leert u hoe u uw persoonlijke vermogens kunt gebruiken om uw innerlijke wensen te verwezenlijken.

Het doel van Uttama Yoga is geluk en welzijn van de mens te vergroten. Deze geluksyoga-techniek leert u hoe u vanuit uw samsaraniveau (uiterlijk bewustzijnsniveau) kunt dalen naar uw indriyaniveau (zintuigelijk bewustzijnsniveau) en verder naar uw suksmaniveau (astraal bewustzijnsniveau) en tenslotte naar uw divyaniveau (spiritueel bewustzijnsniveau). Op dit niveau kunt u de gelukbelemmerende aspecten elimineren en de gelukbevorderende aspecten maximaliseren. Het kosmische harmonisatiewet treedt vervolgens in werking. Uw innerlijke (onderbewustzijn) wordt met het uiterlijke wereld (werkelijkheid) geharmoniseerd, waardoor uw geluk en welzijn toe zal nemen. Deze duizenden jaren oude Indiase geluksyoga is op universele wetmatigheden gebaseerd en iedereen kant het leren. Tijdens de cursus wordt uw voorhoofd (zesde) chakra geopend. Hierdoor wordt het voor u mogelijk om zonder moeite tot diepere niveaus van uw onderbewustzijn door te dringen. Tevens wordt het eenvoudiger om goed te mediteren.

Cursusdata:

 les dagen  € 
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur  

Prijs: € ,-  


Vastu Shastra

Er zijn vele soorten energieën overal om ons heen. Laten we eens kijken hoe kunnen we absorberen meer positieve energie voor groei & Hoe vaastu tips nuttig zijn bij het reinigen van negatieve energie.

Vastu shastra is een oude, Indiase heilige wetenschap. We hebben allemaal weleens wat gelezen over feng shui. Vastu shastra heeft net als feng shui te maken met de energie in huis. De twee wetenschappen zijn aan elkaar verwant en kunnen elkaar aanvullen

Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen Feng Shui en Vastu Shastra

Vastu Shastra en Feng Shui zijn zowel oude en heilige lichamen van kennis openbaren van de verbinding tussen mensen en de woningen die zij bewonen. In vastu Shastra, evenals in feng shui, de focus ligt op het welzijn van mens , die alleen kan worden bereikt als we in harmonie met de natuur en de Universele stroom van energie.

 les dagen  € 
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur  

Prijs: € ,-  

Handlijnkunde

Handlezen is een serieuze wetenschap. Handlezen heeft nu ook in het westerse wereld een respectvolle plaats veroverd. Het is een analyse-techniek om betrouwbare persoonlijke informatie te verkrijgen. In het bedrijfsleven wordt het o.a. gebruikt bij personeelsselectie.

Deze eeuwen oude wetenschap vindt haar oorsprong in de Veda’s en is een onderdeel van Jyotish-wetenschappen (Vedische astrologie). In de Hast Samudrika Sastra (Geschrift met oceaan van kennis over handanalyse) wordt het handanalyse-systeem uitgebreid behandeld. In deze cursus kunt u leren hoe u karakteranalyses kunt maken, gevolgen van gebeurtenissen (en handelingen) uit het verleden voor het heden en toekomst kunt bepalen. Dit zijn tendensen, want ieder mens is architect van zijn toekomst en kan zijn toekomst zelf bepalen. Belangrijk aan deze cursus is dat de oosterse filosofie en spiritualiteit een onderdeel vormen om u een inzicht te geven in levensprocessen. Net als de cursus “Jyotish” geeft deze cursus u inzichten in uzelf en mogelijke gevolgen van uw handelingen voor de toekomst. U krijgt inzichten in welke eigenschappen problemen veroorzaken, zodat u toekomstige problemen kunt voorkomen. Door persoonlijke inzichten bent u beter instaat om keuze te maken, hierdoor kunt u uw toekomst in positieve zin beinvloeden.

NB: tijdens niveau 1 wordt inzichten verworven die noodzakelijk zijn voor niveau 2. U kunt zich alleen voor niveau 2 inschrijven na behalen van een certificaat voor niveau 1.

 les dagen  €
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur

Prijs: € ,-